knjige-robert-goreta-vrijeme

Robert Goreta (od 1999 do 2011 poznat kao Roy Goreya) je do sada napisao već četiri knjige s područja osobnog i duhovnog rasta i jednu e-knjigu. Knjige i e-knjige, koje su predstavljene u nastavku, još nisu prevedene na hrvatski jezik. Ali ubrzo se i to može desiti i to odmah, kada hrvatski nakladnici pokažu interes za te knjige.

PRIČE SRCA

srcne-zgodbe-300Knjiga PRIČE SRCA je već četvrta knjiga motivacijskoga trenera, predavatelja i pisca Roberta Gorete. U njoj se nalazi dvadeset istinitih priča slovenskih autora o volji, hrabrosti i ustrajnosti. Kada ih budete pročitali, jednostavno nećete moći razumjeti, da i na sunčanoj strani Alpi postoji toliko divnih i srčanih ljudi, koji su uspjeli prijeći preko mnogih »nepremostivih« teškoća, zapreka ili izazova.

Svatko od nas ima svoju priču srca, samo što mi ponekad nismo svjesni toga. Mislimo, da je naša životna priča nevažna i da smo i mi sami previše nevažni, da bi zavrijedili priču srca i ispunjujućeg života. Nema tog čovjeka, koji se ne bi povremeno borio s usponima i padovima, s dobrim i slabim vremenima, zdravljem i bolešću, s dobitkom i gubljenjem, sa srećom i nesrećom, s ljubavlju i strahom…

To nije knjiga, koja govori isključivo o teškoćama, zaprekama i izazovima, nego je knjiga koja nas usmjerava rešenjima, novim prilikama i ljubavi. Kroz istinite životne priče možemo prepoznati i prihvatiti mnoge životne nauke i tako napraviti korak naprijed na svom putu.

VIŠE DAJEŠ, VIŠE IMAŠ!

vec-das-vec-imas-300Čitanjem knjige VIŠE DAJEŠ, VIŠE IMAŠ! Dobit ćete odgovore na sljedeća pitanja:

 • Kako postati stvaralački novodobni poduzetnik, koji djeluje pošteno?
 • Kako otkriti svoje poslanstvo i postati oduševljen životom?
 • Kako razumjeti energiju novca?
 • Što vrijedi više – životno iskustvo ili diploma sveučilišta?
 • Zašto vam se u životu događaju neprijatne ili prijatne stvari?
 • Kako možete sami sudjelovati u stvarjanju vlastite sudbine?
 • Dali je istina, da prošlost trajno obilježava naš život?
 • Kako se riješiti negativnih uzoraka, koji prizlaze iz vašeg djetinjstva?

Knjiga VIŠE DAJEŠ, VIŠE IMAŠ! je knjiga, koja na jednostavan i razumljiv način opisuje temeljne principe uspjeha. To je svakako knjiga, koja daje više i budi darove u ljudima i stvara pobjednike na svim područjima života.

BUĐENJE SRCA I DUŠE

prebujenje-srca-in-duse-300Poslije skoro pet godina 1. 3. 2012 Robert je ponovno izdao novu e-knjigu i to pjesničku zbirku BUĐENJE SRCA I DUŠE (PREBUJENJE SRCA IN DUŠE) s podnaslovom Oduševljavajuće pjesme i misli. To je zanimljiva, poučna i oduševljavajuća pjesnička zbirka koja je sigurno drugačija od ostalih sličnih koje ste bilo kada čitali.

Pjesme koje se nalaze u knjizi, nastajale su više od 12 godina. U svim tim godinama pjesničkog stvaralaštva skupilo se 99 različitih pjesama. Neke su ljubavne, druge motivacijske, treće afirmacijske… svaka pjesma nosi svoju poroku.

S pjesmana i glazbom najlakše dignemo svoju vibraciju i preusmjerimo se iz žalosti i očaja u veselje i optimizam. Pjesme možete naučiti napamet, možda samo jednu ili dvije kitice ili pak samo jedan stih. Mogućnosti i načina ima mnogo i najbolje je saslušate svoje unutarnje nagone.

Robertova želja je da bi se te pjesme mogle uglazbiti i pjevati. Istina, za svaku pjesmu ima u svojim mislima melodiju koju je potrebno samo staviti na papir. Sam se u svom pjesničkom stvaralaštvu ne obatire na “jezik” jer poezija i glazba ne poznaju boju kože, ne poznaju jezik pregrada, one su “timeless” i “placeless”.

Pjesme su napisane u tri jezika (slovenski, hrvatski i engleski) i nisu prevedene, već su u izvornom obliku, kakve su nastale.

DIJAMANT ŽIVOTA

zivljenjski-diamant-300Robert Goreta je već u svojoj prvoj knjizi TAMO, GDJE JE VOLJA, TAMO JE PUT predstavio svoju životnu priču, koja se dotakla srca mnogih čitatelja i istovremeno ih nadahnula te im prenijela poruku: ako je uspjelo njemu, može i njima.

Svoju životnu priču je u novoj knjizi još dopunio i otkrio nam činjenice o zakonima svemira, o kojima u prošlosti nije puno znao. Kroz njegova vlastita iskustva shvatit ćete, kako je potrebno djelovati, da u svoj život dozivamo, ono što želimo.

U knjizi između ostalog nalazite sljedeće odgovore:

 • Tko je odgovoran za dobre i slabe događaje u našem životu?
 • Kako u teškoćama prepoznajemo divne darove?
 • Kako nam lako ustrajnost i jasna namjera pomažu na našem putu?
 • Kako zakon stvaralačke misli počinje djelovati u naše dobro?
 • Kako uz više od 250 puta NE ostati optimist?
 • Što je to stvaralački pristup poslovanju?
 • Kako otkrijemo svoje poslanstvo i posao, koji nas raduje?
TAMO, GDJE JE VOLJA, TAMO JE PUT

tam-kjer-je-volja-tam-je-pot-300U knjizi TAMO, GDJE JE VOLJA, TAMO JE PUT naći ćete odgovore na brojna pitanja, koja se dotiču vašeg budućeg posla, ciljeva, motivacije, kao i vašeg životnog poslanstva. Moći ćete pročitati različite ljudske mudrosti i korisne savjete o tome, kako se motivirati, kako pravilno oblikovati ciljeve i kako naći posao, koji nas raduje.

Pročitajte knjigu TAMO, GDJE JE VOLJA, TAMO JE PUT, prenesite savjete u praksu i dogodit će se sljedeće:

 • Sve, što vam je potrebno za uspjeh, vi imate u sebi. Kameni temeljci su: poštenje, čvrst karakter, vjerovanje, cjelovitost, ljubav i vjernost.
 • Uspjeh i sreća nisu stvar prilike, nego izbora. Iz vlastitih iskustava autora saznat ćete, da nije važno sa kakvim se teškoćama susrećete u životu, nego je važno, što vi sami želite i kakvi su vaši ciljevi te koliko ste ustrajni i hrabri da se s poteškoćama uhvatite u koštac, bez obzira kako su velike.

»Ništa na svijetu ne može zamijeniti ustrajnost. Ni talent, jer ništa na ovome svijetu nije tako često kao talentiran čovjek, koji je neuspješan. Ni genijalnost, jer neiskorištena genijalnost skoro je pravilo. Ni naobrazba, jer svijet je pun obrazovanih ljudi. Samo ustrajnost, ozbiljan rad i predanost one su vrline, koje su važne.« Calvin Coolidge